Inschrijving Blog

Uw Naam:
Uw Email:
Sponsers & PartnersSympathisanten


Food & The City

Deze blog gaat over food(shoppen) en alles wat betrekking heeft tot lekker eten.

 • Home
  Home Hier vindt je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Weergeeft een lijst met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Weergeeft een lijst met tags die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Archief
  Archief Bevat een lijst van blog posts die eerder zijn gemaakt.
 • Inloggen

PEULVRUCHTEN VAN HAK

Geplaatst door op in Food
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 1258
 • 0 reacties
 • Afdrukken

b2ap3_thumbnail_IMG_2231.JPG

Onlangs kreeg ik de vraag om de peulvruchten van HAK eens te testen. Daar ik een echte fan ben van bonen, linzen en kikkererwten moest ik daar geen twee keer over nadenken. Wij eten minstens tweemaal in de week peulvruchten. Ik verwerk ze in allerlei gerechten. Het zijn ook echte vleesvervangers. Lekkere peulvruchten kopen in blik is niet altijd zo evident. Er zit ook rommel tussen die helemaal niet lekker smaakt, laat staan er lekker uitziet. Toen mijn pakketje geleverd werd was ik aangenaam verrast. Het waren geen blikken maar handige zakjes met rode en zwarte bonen, linzen en kikkererwten. Wat een luxe. De peulvruchten kunnen rechtsreeks uit het zakje in de pan of in bereidingen, geen vocht meer moeten wegspoelen, dat is handig. Nu moesten ze natuurlijk nog geproefd worden. Er stond een Italiaanse aardappelschotel met tonijn, pepers, kappertjes en de twee soorten bonen op het menu. Dit gerecht kan  koud of warm gegeten worden. Heerlijk waren de bonen en goedgekeurd door het ganse gezin. De linzen heb ik opgewarmd als bijgerecht bij kipcurry en met de kikkererwten heb ik humus gemaakt. Ik ben fan en ik zou zeggen.... als de bliksem naar de supermarkt om de peulvruchten van HAK te halen. Yummi :)) en koken kan zo easy zijn.

ITALIAANSE AARDAPPEL-TONIJN-BONEN SALADE

2 handvol gebakken krielaardappelen - 1 zakje rode en zwarte bonen van HAK - 1 blik tonijn - 1 potje geroosterde gepelde paprika - 2 el mascarpone - 3 el kappertjes - sap van 1/2 citroen - peper en zout - olijfolie en handvol raketsla.

Alles mengen, kruiden met peper en zout. Dressing: citroensap, 2 el olijfolie en 2 el mascarpone. Afwerken met raketsla. Kan eventueel opgewarmd worden in de oven.

Smakelijk x en thanks HAK

 

Waardeer dit blogartikel:
Gelabeld in: foodshopping recept

Reacties

 • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast zaterdag, 21 april 2018
Joomla Templates by Joomla51.com