Inschrijving Blog

Uw Naam:
Uw Email:
Sponsers & PartnersSympathisanten


Foodshopping Blog

Omdat lekker koken begint met leuke foodshopping

 • Home
  Home Hier vindt je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Weergeeft een lijst met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Weergeeft een lijst met tags die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Archief
  Archief Bevat een lijst van blog posts die eerder zijn gemaakt.
 • Inloggen
Laatste artikelen

Geplaatst door op in Food

Sinds kort ben ik gestart met een nieuwe blog.  www.huisvanheden.blog

Een blog over de eenvoudige, lekkere en gezonde keuken. Maar vooral over koken met gezond verstand, geregeld met lekkers uit mijn eetbare tuin. Vlugge recepten en af en toe iets meer. Ook zoet komt aan bod, zo blijf ik namelijk in balans :))

Maar..... ik heb nog een uitdaging. Je kan voortaan eenvoudige gezonde gerechten van mij zien op de grootste gezondheidssite van België www.gezond.be    Kookfilmpjes met een twist - lekker en gezond :))

Geniet van de nieuwe food uitdagingen,

Christine

b2ap3_thumbnail_IMG_5477.JPG

Hits: 352
Waardeer dit blogartikel:
0

Geplaatst door op in Food

Hey iedereen,

Ik heb besloten om een grote pauze te nemen op mijn blog. Alle info blijft natuurlijk beschikbaar en er zal af en toe nog wel iets gepost worden.

b2ap3_thumbnail_IMG_3811.JPG

Momenteel schrijf, kook en doe ik de styling van recepten voor het Kook magazine van Spar (Colruytgroep). Elke maand een gratis magazine in de Spar winkel. Maandelijks 250.000 ex. Heel mooi en lekker magazine. I love it. Leuke job samen met de andere koks en medewerkers. 

Ook neem ik een deel van de kookfilmpjes voor mijn rekening van de Spar recepten.

Jullie kunnen dus verder genieten van lekkers op mijnspar.be. Klik op recepten, daar vind je ook de kookfilmpjes :))

Verder kunnen jullie mij volgen of fb en via Instagram (Van Imschoot Christine). Daar kom je het één en het ander te weten wat ik oogst uit mijn eetbare tuin + recepten en foodie adresjes.

Tot ... en geniet verder van lekker eten,

Christine xx

Hits: 898
Waardeer dit blogartikel:
0

Geplaatst door op in Food

 

Zaterdag kon ik het niet laten om wafels te bakken met warme kriekjes en veel slagroom. Hmmm zo lekker. Gelukkig mag ik veel zoet eten zonder wat kilo's bij te komen :))

Maandag stond er in de frigo nog wat slagroom, kriekjes en 5 eidooiers (de wafels waren deze keer zonder gist maar met veel eieren en eiwit gemaakt). Ok, ik ga cake bakken met de restjes.

Er werd boter gesmolten in de kriekjes, daar gingen de eidooiers in met wat all-spice kruiden (Kerstsfeer), de rest van de slagroom, zelfrijzende bloem en chocolade parels.  Ik vergat suiker toe te voegen. Gelukkig zat er suiker in de slagroom en de kriekjes. Bakken op 180°.

De verassing kwam toen het gebak uit de oven kwam. Ik had geen cake gebakken maar vlaai en het was dan nog super lekker ook. Manlief en dochter konden er niet afblijven. Met restjes en een foutje iets heel lekker bakken :)) moet kunnen.

Fijne Kerst iedereen en maak eens een verassend gebak met restjes,

Christine

Gelabeld in: recept
Hits: 895
Waardeer dit blogartikel:
0

Geplaatst door op in Food

Gisteren kreeg ik een mailtje van een dame die één van mijn kookdemo's  gevolgd had, met name Scandinavisch koken.

Ik werd er stil en ontroerd van, ja zelfs met tranen in de ogen. Daar doe ik het voor, mensen verwennen met eten!

Graag laat ik jullie meelezen over wat deze fantastische dame over deze desbetreffende workdemo heeft geschreven.

 

 

Kookworkshop met  Christine Van Imschoot.

 

 

 

Eten, koken, evenveel manieren  om het te doen , te beleven of te ondergaan als er mensen zijn.

 

Om van voedsel ‘een beleving‘ te maken ga je dan uit eten. Zoekend naar sfeer,  hopend op iets verrassends op je bord. Vaak is vooral de rekening goed gekruid en blijf je qua beleving op de spreekwoordelijke honger zitten.

 

In Oosterzele Dorp kan je op het ‘schoonverdiep’ van Christine Van Imschoot kennis maken met een heel bijzondere wereld. Een glimmende megakeuken flankeert de open ruimte van de woonkamer. Onmiddellijk valt ook de passend gedekte tafel op. Ik kreeg een Scandinavische kookworkshop cadeau en dat bleek al meteen door de aankleding van de tafel.


Op het aanrecht staan allerhande ingrediënten in slagorde te wachten om straks aan hoog tempo verwerkt te worden in verrassende gerechten.

 

 

 

 

Toast met gravlax, zeewierdressing en rode biet

 

 

 

Smorebrod met warme rolmops en mierikswortelcrème

 

 

 

 


 

De bereidingen gebeuren volgens een strak en goed doordacht plan dat heel soepel uitgespeeld wordt. Er is een rode draad: dille. Maar naast de dille komen ontelbaar veel andere lekkernijen aan bod, telkens met de boodschap waar je het kan kopen en in welke versies. Hoeveel en hoe te gebruiken. Verschillende bereidingswijzen voor eenzelfde deeg, product of gerecht. Een aperitiefje, de recepten en dan aan de slag.

 

De gerechtjes volgen elkaar snel op. Alles wordt voor je neus bereid en gedresseerd op aangepaste borden, schalen en kommetjes. Veel decoratief talent zorgt voor sharing schors, gevulde dopjes en ander fraais.

 

 

 

 

Gestoofde bietjes met truffelhoning, feta en pistache       Granolakoekje met zalmtapenade

 

 

 

Een immense voorraad keukengerei verschijnt en verdwijnt. Terwijl de kookworkshoppers gezellig aan tafel schuiven, wordt bij elk gerechtje een aangepaste wijn geserveerd.

 

 

 

 

 

Pompoen met gebakken paddenstoelen, geitenkaas, veenbessen en granola.

 

  

 

Nuttige tips, bereidingen en gepaste antwoorden op alle vragen zitten in de prijs inbegrepen. Intussen worden we ondergedompeld in een warme winter-herfstsfeer met héél veel smaak in en rond het bord.

 

 

Christine werkt door, heeft tussentijds aandacht voor al haar gasten en geeft met liefde en heel veel passie haar kennis en kunnen door aan de aanwezige dames. Het is imponerend hoeveel ze weet en hoe ongelooflijk graag ze dit doet. Voedsel en koken, het is haar ding, zoveel is duidelijk. Er sluipen verrassende weetjes over haar aanrecht en terwijl ze dresseert geeft ze nog vlug wat afwerkingstips mee.


 

De Zweedse balletjes met gebakken knolselder, aardappelpannenkoek en veenbessenconfituur zijn er zoveel je wil. Iedereen wil, maar is na deze fel begeerde proever ruim voldaan.